Estetsko zobozdravstvo

Estetsko zobozdravstvo je področje zobozdravstva, ki ga z velikim navdušenjem izvajamo v naši ordinaciji. Estetsko zobozdravstvo zajema velik spekter posegov od enostavnega beljenja zob do menjave estetsko neustreznih zalivk, kompleksnih preobrazb nasmeha z zobnimi luskami ali zobnimi prevlekami.

Zobne luske

Zobne luske so idealne za korenito spremembo nasmeha. V naši ordinaciji se posega lotimo natančno in temeljito ter se na poseg dobro pripravimo. Najprej pregledamo stanje vaših zob in obzobnih tkiv, nato pa s pomočjo študijskih modelov (odtisov vaših zob) in profesionalnih fotografij, ki jih naredimo v naši ordinaciji, kreiramo nov nasmeh za vas. Željeno končno stanje zobnih lusk vam prikažemo na računalniškem monitorju in s popolnoma reverzibilno simulacijo nasmeha neposredno v vaših ustih.

 

Zobne luske so keramični nadomestek za manjkajočo zobno sklenino, s katerimi popravimo barvo, obliko in dimenzije vaših zob. Za čim natančnejšo in dolgotrajnejšo preobrazbo se vsi posegi izvajajo neboleče v lokalni anesteziji in z uporabo zobozdravniškega mikroskopa. Zobozdravniški mikroskop omogoča velike povečave, kar pomeni, da lahko vaše zobe pripravimo kar se da neinvazivno.

Zobne luske stanje po posegu Potem
Zobne luske stanje pred posegom Prej

Izdelava zobnih lusk tako poteka v treh korakih. Najprej se oglasite v naši ambulanti na pregled, fotografiranje in izdelavo modelov. Do naslednjega obiska nov nasmeh digitalno simuliramo in s pomočjo zobnega tehnika izdelamo model vašega novega nasmeha.

 

S pomočjo tega modela novo estetsko rešitev prenesemo v vaša usta, da lahko želeno končno stanje ocenimo skupaj z vami. Ko smo skupaj zadovoljni z načrtom novega nasmeha, pa se lotimo izdelave keramičnih zobnih lusk. Te keramične luske so ročni individualni izdelki, narejeni po meri vašega obraza in nasmeha. Naraven izgled je zagotovljen!

Za manjše nepravilnosti je možna izdelava kompozitnih zobnih lusk po direktni metodi podobni belim zalivkam. Zobe tako dogradimo neposredno v vaših ustih. Ta metoda je najpogosteje uporabljena za zapiranje špranj med sprednjimi zobmi. Prednost take metode je, da material samo dodajamo in skoraj nikoli ni potrebno odnesti zobne substance, slabost pa je slabša dolgotrajnost materiala.

Potem
Prej
Zobne prevleke stanje po posegu Potem
Zobne prevleke stanje pred posegom Prej
Po oskrbi z direktnimi luskami
Prej
Potem
Prej

Skupaj bomo poskrbeli za zdravje in lep nasmeh!

Naročite se na pregled!