Proteze

Zobne proteze omogočajo pogumen in širok nasmeh, kvalitetno prehranjevanje ter uživanje življenja nasploh. Pogost razlog za izgubo večjega števila zob je bolezen dlesni oziroma parodontoza, a razlogov je lahko več.

Totalne proteze

 

Totalne proteze uporabljamo pri osebah, ki so izgubile vse zobe v eni čeljusti. Kako dobro vam proteze služijo je odvisno od stanja kosti. Zelo pogosto se neustrezne totalne proteze lomijo, pokajo, iz njih odpadajo zobje. Take proteze je treba zamenjati. V primeru da vam proteze ne držijo dobro, jih lahko opremo na implantate. Če imate težave s stabilnostjo totalne proteze, se naročite na brezplačen kratek pregled.

Delne proteze

Delne proteze uporabljamo pri osebah, ki so izgubile večino zob v eni čeljusti. Kako dobro vam proteze služijo je odvisno od stanja preostalih zob, kosti in kvalitete izdelave proteze. Če vam proteze ne držijo dobro, jih lahko, enako kot totalne proteze, opremo na implantate. V primeru da imate težave s stabilnostjo delne proteze se naročite na brezplačen pregled.

All on 4 proteze

All on 4 proteze so proteze, ki so v ustih pritrjene s štirimi vsadki. Pri teh protezah imamo več možnosti. Ena je, da se proteza lahko vseeno snema, kar vam tudi omogoča lažje čiščenje.

 

Druga možnost pa je, da je proteza fiksno pritrjena na štiri vsadke in jo lahko sname le zobozdravnik.

 

Obe možnosti sta izjemni estetski in funkcionalni rešitvi, s katerima boste zagotovo zadovoljni. O All on 4 rešitvi si lahko več preberete tukaj. 

Za vse naše stranke načrtujemo individualizirane proteze. Namen individualiziranih protez je ta, da njihov izgled prilagodimo vsaki stranki posebej. Lahko jih oblikujemo po izgledu vaših naravnih zob iz mladosti, ali pa se pri oblikovanju držimo estetskih smernic za idealno razporeditev zob.

 

V primerih kjer je preostala kost neprimerna za ustrezno izdelavo protez svetujemo, da se proteze podpre z zobnimi vsadki.

Skupaj bomo poskrbeli za zdravje in lep nasmeh!

Naročite se na pregled!